Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ - ΜΠΙΛΛΥ ΓΚΡΑΧΑΜ


ΒΗΜΑ 1 -Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ : ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

Ο Θεός σε αγαπάει και θέλει να ζεις με ειρήνη μαζί Του και να δεχτείς την αίωνια ζωή.

Η Βίβλος λέει:
”..έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού” (Ρωμαίους 5:1).

“Επειδή με τέτοιο τρόπο ο Θεός αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό Του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή” (Ιωάννης 3:16).

”...το χάρισμα, όμως, του Θεού [είναι]
αιώνια ζωή διαμέσου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού” (Ρωμαίους 6:23)

Επειδή ο Θεός σχεδίασε για μας να είμαστε σε ειρήνη με Αυτόν και να έχουμε αιώνια ζωή, γιατί πολλοί άνθρωποι δεν απολαμβάνουν αυτή την εμπειρία;


ΒΗΜΑ 2 -ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ: ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΟΣ

Ο Θεός δεν μας έκανε ρομπότ ώστε άβουλα να Τον αγαπούμε και να Τον υπακούμε. Αντίθετα, Αυτός μας έδωσε θέληση και την ελευθερία εκλογής.
Αλλά όπως ο Αδάμ, εμείς συχνά διαλέγουμε να παρακούμε τον Θεό και προχωράμε στους εγωιστικούς μας δρόμους (διάβασε Γένεση κεφάλαια 2 και 3). Αυτή η πλευρά της φύσης μας καλείται αμαρτία και αυτή μας χωρίζει από τον Θεό.

Η Βίβλος λέει:
“Δεδομένου ότι όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα του Θεού... ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος” (Ρωμαίους 3:23, 6:23).

“Γι’ αυτό [αφού ο Αδάμ αμάρτησε] ο Κύριος ο Θεός τον έβγαλε έξω από τον παράδεισο της Εδέμ...” (Γένεση 3:23).

“Αλλά οι ανομίες σας έβαλαν χωρίσματα ανάμεσα σε σας και στον Θεό σας, και οι αμαρτίες σας έκρυψαν το πρόσωπό Του από σας για να μην ακούει” (Ησαΐας 59:2).

Η αμαρτία μας, μας χωρίζει από τον Θεό.


ΒΗΜΑ 3 - Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη απάντηση σ’ αυτό το πρόβλημα του χωρισμού απ’ τον Θεό. Αυτός πέθανε πάνω στο σταυρό και αναστήθηκε απ’ τον τάφο, για να πληρώσει την ποινή για την αμαρτία μας - πλήρως γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα σε μας και τον Θεό.

Η Βίβλος λέει:

“Ο Θεός, όμως, δείχνει την δική Του αγάπη σε μας, επειδή ενώ ήμασταν ακόμα αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για χάρη μας” (Ρωμαίους 5:8).

“Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία, επειδή ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω απ’ τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου του οποίου πρέπει να σωθούμε” (Πράξεις 4:12).

”...Ένας Θεός υπάρχει, ένας είναι και ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός ” (Α΄ Τιμόθεον 2:5).

“Σας βεβαιώνω απόλυτα, ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ’ Αυτόν που με έστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από το θάνατο στη ζωή” (Ιωάννης 5:24).

Ο Θεός έχει προμηθεύσει τον μόνο δρόμο.., κι εμείς πρέπει να κάνουμε την εκλογή.

ΒΗΜΑ 4- Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΑΣ: ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Μπορούμε να δεχτούμε τον Ιησού Χριστό όταν πιστέψουμε στο μήνυμα Του κι εμπιστευτουμε σ’ Αυτόν μόνο για να μας σώσει.

Η Βίβλος λέει:

“Σε τούτον όλοι οι προφήτες δίνουν μαρτυρία, ότι διαμέσου του ονόματός Του, θα λάβει άφεση αμαρτιών καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν”. (Πράξεις 10:43).

“[Ο Ιησούς είπε:] Ας μη ταράζεται η καρδιά σας, πιστεύετε στον Θεό και σε μένα πιστεύετε” (Ιωάννης 14:1).

”Όσοι, όμως, Τον δέχτηκαν, σ’ αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, σ’ αυτούς που πιστεύουν στο όνομα Του” (Ιωάννης 1:12).

Πώς να δεχτείς τον Χριστό:
  1. Παραδέξου την ανάγκη σου (Είμαι αμαρτωλός/αμαρτωλή).
  2. Να αποφασίσεις να απομακρυνθείς από τις αμαρτίες σου (Να μετανοήσεις).
  3. Να πιστέψεις ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για σένα πάνω στο σταυρό κι ότι εγέρθηκε από τον τάφο.
  4. Μέσω προσευχής, προσκάλεσε τον Ιησού Χριστό να έρθει μέσα σου και να αναλάβει τη ζωή σου διαμέσου του Αγίου Πνεύματος (Δέξου Αυτόν ως Σωτήρα σου).
  5.  
Τι να προσευχηθείς:
Αγαπητέ Κύριε Ιησού, γνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός/αμαρτωλή και χρειάζομαι την συγχώρησή Σου. Πιστεύω ότι πέθανες για να πληρώσεις την ποινή για την αμαρτία μου. Θέλω να απομακρυνθώ από την αμαρτωλή μου φύση και να ακολουθήσω Εσένα. Σε προσκαλώ να έρθεις στη καρδιά μου και στη ζωή μου. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν.

Η ασφάλειά σου: Ο Λόγος Του
Εάν ειλικρινά προσευχήθηκες αυτή την προσευχή και ζήτησες τον Ιησού Χριστό να έρθει στη ζωή σου, γνωρίζεις τι Αυτός σου έχει δώσει;

Η Βίβλος λέει:

“Καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου, θα σωθεί” (Ρωμαίους 10:13).

“Ούτε ύψωμα, ούτε βάθος, ούτε κάποια άλλη κτίση, θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, η οποία φανερώθηκε στον Ιησού Χριστό, τον Κύριό μας”.
(Ρωμαίους 8:39).

“Αφού, λοιπόν, ανακηρυχθήκαμε δίκαιοι με την πίστη, έχουμε ειρήνη με τον Θεό διαμέσου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού”. (Ρωμαίους 5:1).

“Εκείνος που έχει τον Υιό έχει τη ζωή. Εκείνος που δεν έχει τον Υιό του Θεού τη ζωή δεν έχει. Αυτά τα έγραψα σε εσάς που πιστεύετε στο όνομα του Υιού του Θεού, για να γνωρίζετε ότι έχετε αιώνια ζωή...” (Α΄ Ιωάννου 5:12-13).


Η Νέα σου Ζωή:
Όταν δέχεσαι τον Χριστό, γεννιέσαι μέσα στην οικογένεια του Θεού, διαμέσου του υπερφυσικού έργου του Αγίου Πνεύματος, ο οποίος κατοικεί μέσα σε κάθε πιστό...Αυτό καλείται αναγέννηση ή “νέα γέννηση”. Ο Θεός να σε ευλογεί καθώς ξεκινάς τη θαυμάσια νέα σου ζωή με τον Χριστό..

ΜΠΙΛΛΥ ΓΚΡΑΧΑΜ


Μετάφραση Μανώλη Καλομοίρη του φυλλαδίου PEACE WITH GOD 
(INTERNATIONAL TRACT SOCIETY)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου