Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ -π.ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ


    ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ άνθρωποι, εφ’ όσον έχουν βαπτιστεί δεν είναι χριστιανοί; Αυτοί είναι άνθρωποι που σε μεγάλο βαθμό εκκλησιάζονται τακτικώς ή περιοδικώς. Παρακολουθούν τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά γεγονότα. Διαβάζουν σε μεγάλο ή μικρό ποσοστόν την Αγία Γραφή. Ομοίως διαβάζουν διάφορα περιοδικά ή θρησκευτικά βιβλία. Νηστεύουν περισσότερο καιρό ή λιγότερο ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός. Πηγαίνουν στα διάφορα εξωκκλήσια ή στα Μοναστήρια. Παρακολουθούν διάφορες Εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Συμμετέχουν σε διάφορες αγρυπνίες των Ενοριών ή Μοναστηρίών, προσφέρουν χρηματικά ποσά. Καταβάλλουν προσπάθεια στις Ανεγέρσεις Ιερών Ναών, καθώς και άλλων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές άλλες αξιέπαινες ενέργειες. Τίθεται το ερώτημα. Τόσες δράσεις και ενέργειες που κάνουν, ποιός μπορεί να αμφιβάλλει, ότι δεν είναι πραγματικοί χριστιανοί; Καλόπιστα κάποιος θα έλεγε, ότι είναι «το φως του κόσμου» όπως είπε ο Χριστός. Ματθαίου κεφ. 5, στιχ.14. Εφ’όσον είναι διπρόσωποι μέχρι και δεν δεκαπρόσωποι δεν είναι χριστιανοί. Ματθ. Κεφ. 6.24.
     ΔΥΣΤΥΧΩΣ μερικοί θρησκευόμενοι είναι άνθρωποι διπρόσωποι, τριπρόσωποι μέχρι και δεκαπρόσωποι. Ας φορούν Πετραχήλια, Καλυμμούχια, Ωμοφόρια, και κρατούν Πατερίτσες στο χέρι. Αυτούς τους ανθρώπους τους κατακρίνει η Αγία Γραφή. Φαρισαϊσμός και τίποτε άλλο. Ματθαίου κεφ. 23 Στιχ. 13,14,15,16. 2α ο πραγματικός χριστιανός δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση με την διαφθοράν και με το σάπιο τρόπο της ζωής και ας κάνουν όσα προανέρερα. Ο ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ άνθρωπος, σε μεγάλο ή μικρό ποσοστό, δυστυχώς είναι με τους δικαίους και με τους αδίκους. Είναι κατά την λαϊκήν έκφρασιν και με τον Χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Το ίδιον συμβαίνει και με το ατομικόν συμφέρον. Αν του δώσεις στο χέρι ένα ποσόν χρημάτων ανάλογα με την περίπτωσιν, περισσότερα ή λιγότερα, δεν θα διστάσει να κάνει ακόμη και ψεύτικο όρκο. Θα πάει να εξομολογηθεί. Θα έχει την γνώμην, ότι τα έχει καλά με την Συνείδησιν του. Αν του δοθεί η ευκαιρία δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Εξομολόγηση τύπου του Δαυίδ και του–Ιερού–Αυγουστίνου μην περιμένετε. Όποιος αμφισβητεί, ας προσθέσει τα εγκλήματα που γίνονται το λεπτό, την ώρα καθώς και τον ετήσιο αριθμό των γεγονότων. Διαφθορά, φόνοι, ληστείες, παιδεραστίες, εκβιασμοί, αδικίες, απάτες, και τόσα και τόσα που γίνονται και θα διαπιστώσει, ότι όλα αυτά είναι πραγματικότητες. Αν όλοι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι ήταν χριστιανοί, αλλά πραγματικοί, δεν έπρεπε να υπάρχουν τόσες φυλακές. Τότε θα ίσχυε το ναι ναι και το ου. Ιακώβου κεφ. 17(13-15).

   ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ μερικοί, ότι ο Χριστός είπε «ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον επ’ αυτή» Ιωάννου Η,8. Μάλιστα αναμάρτητος δεν είναι όποιος τρώει ένα αυγό τις ημέρες των Νηστειών. Ο Χριστός δεν είπε αναμάρτητοι και οι φονιάδες. Αμαρτία είναι να υψώσεις τη φωνή σου σ’έναν άνθρωπο. Δεν είναι το ίδιο όταν τον σκοτώσεις. Ισχυρίζονται μερικοί, ότι και να συμβεί ο Χριστός δεν θα αφήσει τους ανθρώπους να πάνε χαμένοι. Όμως έθεσε μια προϋπόθεση «τηρείν πάντα όσα ενεταλάμην υμίν» Ματθαίου 28,19. Δηλαδή θα είμαι μαζί σας, εφόσον τηρείται όλα όσα σας έχω διδάξει. Π.χ. η ομιλία επί του όρους και όχι μόνο ο Χριστός μας δίδαξε «όπου δύο ή τρείς συνηγμένοι εις το Εμόν όνομα εκεί ειμί εγώ εν μέσω αυτών» Ματθ. ΙΗ,20. Δηλαδή εφόσον είμαστε και εμείς μαζί του. Δεν λέμε ολόκληρη την Αλήθεια. Διότι προϋπόθεσις είναι, ότι ο Χριστός θα είναι κοντά μας εφόσον είμαστε και εμείς κοντά του. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι ο μοναδικός Σωτήρας του κόσμου. Κανένας μα Κανένας δεν κατόρθωσε να κάνει πράξη το Λόγο του π.χ. με ένα λόγο και η συκιά ξεράθηκε «μηκέτι εκ σου εις τον αιώνα μη δεις καρπόν φάγοι» Μάρκου Κεφ11 στιχ. 14. Διότι ο Χρηστός Εσταυρώθη, ετάφη και Ανέστη. Ματθαίου Κεφ 27 στιχ.7.
    Οι άλλοι Ιδρυτές των τεσσάρων θρησκειών ήσαν άνθρωποι. Ότι συμβαίνει σ΄ όλους μας συνέβη και σ’ αυτούς. Τους σεβόμεθα. Δεν ανέστησον.
Πρέπει να μας ενδιαφέρει το παρελθόν. Να μην αγνοούμε το παρόν και τα πολλά προβλήματα. Πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα του Μέλλοντος. Αυτά περιγράφονται στο βιβλίο «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» Alec Ross εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ 2017 και η ρομποτική εργασία που θα ανατρέψει πολλές συνήθειες του παρόντος. Αν γίνουν προς το καλύτερο χαιρόμεθα για την καλυτέρευσιν. Όμως ας έχουμε υπ’ όψιν ότι η Θρησκευόμενη Ευρώπη 24.000.000 εξαφάνισε από τους Ινδιάνους ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ πρακτικές που επιβίωσαν της Γαλλικής και Αμερικανικής επανάστασης. Έγινε αφανισμός των ντόπιων κατοίκων. ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ θανατώνουν τρία έως πέντε εκατομμύρια Κογκολέζους. 500.000χιλιάδες θύματα είναι της Γαλλικής αποικιοκρατίας. Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ αποικιοκρατία Ιαπώνων και Βρετανών χάθηκαν κατά την διάρκειαν της Ευρωπαϊκής εξάπλωσης σε 60-70 εκατομμύρια ανθρώπων. Στοιχεία βλέπε ΗΟΤ DOC(24-9-2017) σελ.28,29,30,31,32,33, αριθ. περιοδικού Νο136. 

  Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ χριστιανός ιεροκήρυκας που έζησεν τα έτη (1669-1714μΧ) Επίσκοπος Κερνίκης Καλαβρύτων που ήξερε κατά την θρησκευτική ζωή της χώρας μας που ήταν θρησκευόμενη και όχι χριστιανική, στην ομιλία του περί πίστεως αναγράφει. Γράφει ο Ηλίας Μηνιάτης: «Ζητώ να βρω χριστιανό, μα πουθενά δεν τον βρίσκω. Ψάχνω και όλο ψάχνω, ψάχνω παντού, μα δεν τον βρίσκω. Οπότε, έρχομαι μέσα στο θυσιαστήριο, εδώ ελπίζω να βρω χριστιανό, μάλιστα έναν άγιο, έναν ασκητή, ένα θαυματουργό, ένα δάσκαλο, μα δεν τον βρίσκω ανάμεσα σε τόσους κληρικούς, αρχιερείς, ιερείς, πατριάρχες. Εδώ, ω Θεέ μου, εδώ τι βλέπω; Εδώ βλέπω σε έπαρση Εωσφόρους, στη φιλαργυρία Ιούδες, εις τα σαρκικά Επίκουρους, εις την αμάθεια ζώα, εις την πονηρίαν Δαίμονας». Αυτά που διαπίστωσε ο Επίσκοπος Κερνίτσης συνέβησαν διότι οι άνθρωποι ήσαν θρησκευόμενοι και όχι πραγματικοί χριστιανοί. – Ας φορούν πετραχήλια και ας κρατούν πατερίτσες στο χέρι.
    Ο ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ Παναγιώτης εκ των πλέον επιφανών της Θεολογικής Επιστήμης που προσέφερεν σπουδαίαν και σπάνια προσφοράν είχε βαθιά συναίσθησιν της μεγάλης διαφοράς μεταξύ Θρησκευομένων ανθρώπων και πραγματικών Χριστιανών «Είπε: Η ζωή μου κατηναλώθη χωρίς να υπηρετίσω τον ΧΡΙΣΤΟΝ» Σε άλλο σημείο είπε: «πρέπει να ζήσω νέαν ζωήν αφιερωμένη στον ΧΡΙΣΤΟΝ». Αυτά τα είπε και τόσα άλλα παρόμοια ενδιαφέροντα τις τελευταίες 96 ημέρες που ενοσηλεύετο στο Νοσοκομείο. Όποιος ενδιαφέρεται υπάρχουν περισσότερα στοιχεία στο περιοδικό «Η δράση» έτος ΙΖ Απρίλιος 1979 τεύχος 138. Οι καταχωρήσεις των γνωμών του αειμνήστου υπάρχουν στην πρώτη σειρά του άρθρου και στην 36 και στην Τετάρτη στήλη 15 σειρά.
   Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ως Διοικητικός οργανισμός εκείνο το οποίον πρέπει να κάνει, να ασχοληθεί με την διάδοσιν και μελέτη της Αγίας Γραφής και κυρίως της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ άνθρωποι, πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά και να γίνουν πραγματικοί Χριστιανοί. Υπάρχει διαφορά όσο το μαύρο χρώμα από το άσπρο. Όσο ο Ουρανός από τη Γη. Όσο η Αλήθεια από το ψέμα. Ας αποφασίσουν αν θα μείνουν θρησκευόμενοι ή θα γίνουν πραγματικοί χριστιανοί. Ας μη νομίζουν ότι είναι γιατί σε νηπιακή ηλικία έχουν βαπτιστεί. Είναι αυτοί οι χριστιανοί νεκρά μέλη, εφ΄όσον δεν ζούνε πραγματική χριστιανική ζωή. ΟΠΟΙΟΣ αμφισβητεί τα όσα γράφω ας διαβάσει για τα θανάσιμα αμαρτήματα την Συμβολικήν του Χρήστου Ανδρούτσου σελίδα 274-275 του έτους 1963 και θα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να ανήκει στους δικαίους αδίκους ανθρώπους του αιώνος τούτου.
   Οι φιλόσοφοι όλων των εποχών μου δίδαξαν αιώνιες Αλήθειες, όχι όμως και μ’ ένα λόγο να ξηραίνουν την συκιά, όπως συνέβη με αν Λόγο που είπε ο Χριστός. Μάρκου 11,14. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ σ΄ όλους τους τομείς μας προσφέρει καταπληκτική πρόοδον στην επικοινωνία των ανθρώπων, στις αποστάσεις και στον πολιτισμό. Ότι κάνει με τον Δορυφόρο και όχι μόνο εξηγούνται επιστημονικά. Δεν κατόρθωσεν μ’ ένα λόγο μόνο να σταματήσει να βυθίζεται ο Απόστολος Πέτρος επάνω στην θάλασσαν. Ματθ. 14,31.
   ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ανθρώπινα εάν ερχόταν τώρα ο Χριστός στη Γη θα εύρισκε πολλούς πραγματικούς χριστιανούς, εκκλησίες, όπως εκείνες που θέλησε; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είχε (3) τρία αξιώματα. 1) Το Αρχιερατικόν αξίωμα, 2) Το Προφητικόν αξίωμα, 3) Το Βασιλικόν αξίωμα. Ας έχομεν υπ’ όψιν την προτροπήν του ψαλμωδού Δαυίδ ο οποίος λέγει «Εμίσησα Εκκλησία αν πονηρευομένων και μετά ασεβών ου μη καθίσης». Πραγματικά χριστιανός δεν υπάρχει εκεί. Διότι δεν έχει σχέσιν με ότι σάπιο και με καμιά ΔΙΑΦΘΟΡΑ που υπάρχει μέσα στην Κοινωνία και σε ποσοστόν που υπάρχει. Διότι δεν εννοούμε το σύνολον των ανθρώπων εκ των θρησκευομένων. Μόνον ποσοστόν μεγαλύτερον ή μικρότερον.
   Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ έχει φτάσει στα όρια της φαντασίας τουλάχιστον για το παρελθόν. Π.χ. Έχουμε ζωντανή εμφάνιση πεθαμένων ανθρώπων προ πολλών χρόνων. Απολαμβάνουμε μερικώς τον επίγειον παραάδεισον της ζωής. Ας γίνουν περισσότεροι πραγματικοί χριστιανοί και παγκοσμίως για να απολαύσωμεν τον επίγειον. Η Εκκλησία ως Διοικητικός Οργανισμός πρέπει να καταλάβη, ότι Μουσική βραδυά γίνεται μόνο με κουρδισμένα όργανα. Δηλαδή με ενέργεια και δράση. Ας έχουμε όλοι υπ’ όψη να ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνη αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν». Ματθαίου Θ, 33.


Ιερεύς Παπαχρήστος Σταύρος
Τηλ: 6974130590, 2105056685, 22370-80544

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου