Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε δει την ζωγραφική απεικόνιση της γέννησης του Ιησού Χριστού στη φάτνη. Η Παρθένος Μαρία γέννησε τον Ιησού που είναι ο Υιός του Θεού. “Και γέννησε τον γιο της τον πρωτότοκο. Τον σπαργάνωσε και τον ξάπλωσε σ’ ένα παχνί, γιατί δε βρήκαν μέρος στο πανδοχείο” (Λουκάς 2:7). Εκατομμύρια έχουν γεννηθεί και πεθάνει.

Για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία ένα μωρό είχε γεννηθεί το οποίο ποτέ δεν θα έστρεφε την πλάτη του και να αψηφήσει τη μητέρα του. Ένα παιδί θα μεγαλώσει χωρίς εγωιστικά να απαιτεί προσοχή. Ένας έφηβος θα ζήσει χωρίς ποτέ να ζητεί τον δικό του τρόπο. Ένας νεαρός άνδρας θα τιμήσει τη μητέρα του, χωρίς ποτέ να είναι αδιάφορος για αυτήν. Ένας άνθρωπος θα ζήσει χωρίς αμαρτία και θα έχει το προσωπικό δικαίωμα να ζήσει για πάντα. Ο Θεός είχε προφητέψει πολλά χρόνια πριν: “Η παρθένος θα μείνει έγκυος και θα γεννήσει γιο, και θα του δώσουν το όνομα Εμμανουήλ, που σημαίνει, ο Θεός είναι μαζί μας”. (Κατά Ματθαίον 1:23). Πολλά Δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν γεννηθεί και πεθάνει από εκείνη την γέννηση στη Βηθλεέμ.

Απλώς ένας Καταπληκτικός Άνθρωπος;

Πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν σε αυτόν τον άνθρωπο, τον Ιησού Χριστό, ως ένα θαυμάσιο παράδειγμα, ένα ιδανικό για το οποίο να αγωνιστούν, ή μια απόμακρη, ασαφής και φιλική φιγούρα. Η γέννησή του και η ζωή Του έφεραν τεράστια χαρά στο Θεό Πατέρα. Ο Θεός είπε, "Αυτός είναι ο αγαπημένος μου Υιός, αυτός είναι ο εκλεκτός μου” (Κατά Ματθαίον 3:17). Αλλά ο Θεός Πατέρας είχε ένα ακόμη βαθύτερο σκοπό στην αποστολή του Υιού Του για να γίνει άνθρωπος. “Ο Πατέρας έστειλε τον Υιό του για να σώσει τον κόσμο” (Α Ιωάννου 4:14). Η αμαρτία έχει μολύνει το σύμπαν του Θεού και δεν θα δεχτεί αμαρτωλούς στην παρουσία Του. Έχει δηλώσει σαφώς ότι “ο άνθρωπος που κάνει το κακό θα πεθάνει" (Ιεζεκιήλ 18:20). Κάθε ένας από μας θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αμαρτίας μας - θάνατος και αιώνιος χωρισμός από το Θεό. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία πληρωμή για την αμαρτία χωρίς δόσιμο της ζωής. “Δεν υπάρχει συγχώρηση αμαρτιών χωρίς να χυθεί αίμα [πληρωμή για την αμαρτία]” (Εβραίους 9:22).

Συμφιλίωση με τον Θεό

Ο Ιησούς Χριστός δεν ήρθε μόνο για να γεννηθεί και να ζήσει μια τέλεια ζωή, αλλά για να πεθάνει και να υποφέρει για την αμαρτία, ”ένας δίκαιος για χάρη των αμαρτωλών, για να μας φέρει κοντά στο Θεό" (Α Πέτρου 3:18). Είχε κάθε δικαίωμα να επιστρέψει στον ουρανό, χωρίς να πεθάνει. Δεν είχε κάνει τίποτα άξιο θανάτου. Αντ 'αυτού ο Κύριος Ιησούς επέλεξε να επιτρέψει στον εαυτό του να χτυπηθεί, να προσβληθεί και να σταυρωθεί. Στη συνέχεια, ενώ κρεμόταν πάνω στο σταυρό, δέχτηκε την τιμωρία ενάντια στην αμαρτία από τον άγιο Θεό για την αμαρτία που όλοι οι άλλοι είχαν διαπράξει.

Τώρα μπορεί να προσφέρει δίκαια την σωτηρία σε όποιον θέλει να έρθει σ 'Αυτόν για να την δεχτεί. Απλώς μια τέλεια ζωή, όσο όμορφη κι αν είναι, δεν θα ήταν αρκετή για να σώσει κάποιον άλλο. Αλλά η αγάπη του Θεού ποτέ δεν θα ήταν ικανοποιημένη με αυτό. "Ο Θεός όμως ξεπερνώντας αυτά τα όρια έδειξε την αγάπη του για μας, γιατί ενώ εμείς ζούσαμε ακόμα στην αμαρτία, ο Χριστός έδωσε τη ζωή του για μας" (Ρωμαίους 5: 8).

Θα έρθεις ως αμαρτωλός να δεχτείς τη σωτηρία που προσφέρει ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος έχει πλέον αναστηθεί από τους νεκρούς;


μετάφραση από Μανώλη Καλομοίρη του άρθρου:

Why Christ's Birth Wasn't Enough -Stephen Rule

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου