Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Τα ψέματα και Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Τα ψέματα και Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Άραγε έχουμε ποτέ αναρωτηθεί πόσα ψέματα έχουμε ακούσει στη ζωή μας; Πόσες φορές άνθρωποι μας έκρυψαν την αλήθεια; Πόσες φορές το μυαλό μας, οι ίδιες μας οι σκέψεις, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν αξίζουμε τίποτα. Ότι δεν μπορούμε να σηκωθούμε όταν οι δυσκολίες της ζωής μας γονάτησαν; Ότι χρειαζόμαστε ποτό για να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι χάσαμε τη δουλειά μας. Ότι χρειαζόμαστε ποτό για να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι η σχέση με τη σύζυγό μας δεν πάει καλά, ή όταν χάσαμε όλα τα λεφτά μας στο τζόγο, ή οποιαδήποτε άλλη δυσκολία στη ζωή μας. 
Πόσες φορές ο νους προσπάθησε να μας πείσει ότι εάν δούμε αρκετές ανήθικες ταινές θα αισθανθούμε κάποια ικανοποίηση; Πόσες φορές τα ΜΜΕ, οι ταινίες που προβάλλονται, αλλά και η ίδια η κοινωνία που ζούμε, προσπάθησαν να μας πείσουν πως πρέπει να έχουμε πολλά λεφτά, δόξα και εξωτερική εμφάνιση για να θεωρηθούμε πετυχημένοι; Αυτά και άλλα πολλά ψέματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που δεν είναι άλλος από τον εχθρό που όπως μας λέει η Αγία Γραφή, σκοπός του είναι να κλέψει, να σκοτώσει και να καταστρέψει (κατά Ιωάννη 10:10).
Κάποιος κάποτε είπε πως η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη, ώστε προστατεύεται από ένα στόλο ψεμάτων. Βλέπετε εάν πιστέψουμε στα ψέματα αυτά, καταλήγουμε να είμαστε αιχμάλωτοι τους. Αιχμαλωσία που μπορεί να διαρκέσει μία ολόκληρη ζωή. Ζωή γεμάτη αυταπάτες, παγίδες και αδιέξοδα. Και ας υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στη ζωή μας, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι και καταστάσεις που θα μας θυμίζουν το παρελθόν. Τα λάθη που κάναμε. Και θα προσπαθούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε τύψεις και ενοχές για πάντα. Όσο πιο πολύ θα προσπαθούμε να ξεχάσουμε και να σηκωθούμε, τόσο πιο πολύ το παρελθόν θα μας τραβάει κάτω.
Βλέπετε ο διάβολος δεν θέλει να ξέρουμε την αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι από τότε που θυμώμαστε τη ζωή μας έχουμε αμαρτήσει; Ναι, είναι. Είναι αλήθεια ότι είπαμε ψέματα, στεναχωρήσαμε πολλούς ανθρώπους τριγύρω μας; Ναι είναι. Ή όταν δεν νοιαστήκαμε για κάποιον άγνωστο στο δρόμο που ζητούσε ελεημοσύνη; Σωστό και αυτό. Ή ότι η ζωή μας ήταν γεμάτη ανήθικες πράξεις; Ναι είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια, πως ότι και να κάνουμε, όσο και να προσπαθήσουμε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να είμαστε όσο σωστοί θα έπρεπε απέναντι στο Δημιουργό μας. Ποτέ.
 Και τώρα είναι καιρός να αναφέρουμε τη μεγαλυτερη ΑΛΗΘΕΙΑ απ᾽όλες. Την αλήθεια που θα μας ελευθερώσει για πάντα (κατά Ιωάννη 8:32).Το γεγονός πως παρ´όλα τα άσχημα πράγματα που κάναμε στη ζωή μας, ο Θεός μας αγάπησε.Τόσο πολύ, τόσο απεριόριστα, που είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε. Και η τρανή απόδειξη αυτού είναι πως ο Θεός έστειλε τον Ιησού Χριστό, τον υιό Του, να δώσει τη ζωή του για εμάς. Για εμάς τους εγωιστές, τους υπερήφανους, τους πλεονέκτες. Τι υπέροχη αγάπη είναι αυτή! Χωρίς να την αξίζουμε, Εκείνος μας την πρόσφερε απλόχερα και απεριόριστα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να την πιστέψουμε. Να πιστέψουμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο οποίος ήρθε στον κόσμο, πέθανε και αναστήθηκε, ώστε να έχουμε όλοι εμείς την ευκαιρία να Τον κάνουμε Κύριο και Σωτήρα μας. Στο κατά Ιωάννη 14:6, ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: ᾽Ἐγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Κανένας δεν πηγαίνει στο Πατέρα, παρά μόνο αν περάσει από εμένα᾽᾽.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως έστω και αν είμαστε βρώμικοι, το αίμα του Ιησού που χύθηκε πάνω στο σταυρό, μας πλένει και μας κάνει κατάλεφκους. Ο Θεός όταν είμαστε σε ένωση με τον Ιησού Χριστό, δεν μας βλέπει σαν κάτι βρώμικο και άχρηστο, αλλά βλέπει τον Ιησού σε εμάς. Ο οποίος είναι τέλειος! Και μαζί Του, είμαστε τέλειοι και εμείς.
Κάποιος είπε πως πάνω στο σταυρό του Γολγοθά ο Θεός στο πρόσωπο του Ιησού, έβλεπε όλους εμάς και μας τιμώρησε αλύπητα. Και όταν δώσουμε τη ζωή μας στον Ιησού, ο Θεός στο πρόσωπό μας βλέπει τον Χριστό και μας κάνει παιδιά Του.
Γι´αυτό λοιπόν μην πιστεύετε τα ψέματα του εχθρού. Πιστέψτε στον Ιησού Χριστό, μετανοήστε για τις αμαρτίες σας και δώστε τη ζωή σας στο Χριστό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα σας δεχτεί και θα είναι δίπλα σας. Εξάλλου πέθανε για να έχουμε ζωή εμείς...
Νίκησε την αμαρτία και τον θάνατο. Μια για πάντα. Ο πόλεμος έχει ήδη κερδιθεί...Πιστέψτε στα καλά νέα του Ευαγγελίου και βάλτε τα μέσα στην καρδιά σας και μην αφήσετε κανένα ψέμα να τα αγγίξει.

Η χάρη και ειρήνη του Θεού να είναι μαζί σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου