Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Ο Χριστός πέθανε για εμάς στον σταυρό και σήκωσε όλες τις αμαρτίες μας!


Η Αγία Γραφή μας εξηγεί με λίγα λόγια τι έκανε ο Ιησούς Χριστός για εμάς:
"Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες μας
με το ίδιο του το σώμα στο σταυρό,
για να πεθάνουμε κι εμείς ως προς την αμαρτία,
και να ζήσουμε μέσα στο θέλημα του Θεού.
Με τις πληγές του Χριστού γιατρευτήκατε.
  Περιπλανιόσασταν σαν πρόβατα,
μα τώρα γυρίσατε πίσω,
στον ποιμένα που φροντίζει για σας." ( Α ΠΕΤΡΟΥ 2:24-25). 
Η αμαρτία γενικά ως στάση αλλά και οι αναρίθμητες αμαρτίες που κάνουν καθημερινά με πράξεις, λόγια ή σκέψεις οι άνθρωποι, τους χωρίζουν από τον Θεό και την αγάπη Του.
Ο Χριστός γι αυτό ήρθε και πέθανε στον σταυρό του Γολγοθά. Για να ΣΗΚΩΣΕΙ από πάνω μας το ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ μας.
Ο Κύριος Ιησούς δεν σήκωσε μερικές, αλλά ΟΛΕΣ τις αμαρτίες μας!

Δεν σήκωσε τις αμαρτίες μόνο του παρελθόντος, μέχρι το χρονικό σημείο όπου πιστέψαμε στον Χριστό και αναγεννηθήκαμε (όσοι έχουμε δεχτεί τον Χριστό) . Όχι. Βάσταξε και τις αμαρτίες ΜΕΤΑ την μεταστροφή μας στον Χριστό! 
Σήκωσε όλες τις αμαρτίες ΕΝΤΕΛΩΣ από πάνω μας!
Εξασφάλισε ΠΛΗΡΗ και ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ του καθενός και της καθεμιάς μας, με την προϋπόθεση της ΑΠΟΔΟΧΗΣ του Χριστού και του λυτρωτικού του έργου στον σταυρό!
 Η Βίβλος μιλάει για ΘΕΡΑΠΕΙΑ από το δηλητήριο της αμαρτίας, αν δεχτούμε τον Χριστό και αρχίσουμε να τον ακολουθούμε.
Επίσης λέει ότι περιπλανιόμασταν σαν πρόβατα, και επιστρέψαμε κατευθείαν χωρίς μεσίτες στον ίδιο τον ζωντανό Ιησού Χριστό που θυσιάστηκε για μας, ο οποίος είναι ο Ποιμένας των προβάτων και που φροντίζει για μας!
Δεν λέει ότι επιστρέψαμε σε κάποιο θρησκευτικό σύστημα ή την ορθή "εκκλησία". Όχι, επιστρέψαμε στον Ιησού Χριστό που μας αγαπά!

Αγαπητέ φίλε ή φίλη, έχεις ΔΕΧΤΕΙ το δώρο του Θεού, την συγχώρηση των αμαρτιών σου; Έχεις δεχτεί με μετάνοια και πίστη τον Χριστό ως Κύριο και Λυτρωτή σου από τις αμαρτίες σου;
Έχεις συμφιλιωθεί με τον Θεό;
Μήπως ακολουθείς τυπικά θρησκευτικά έθιμα, αλλά δεν έχεις ζητήσει τον Χριστό να έρθει στη καρδιά σου; Μήπως πηγαίνεις εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά δεν έχεις γνωρίσει και αποδεχτεί στη ζωή σου τον Ιησού Χριστό και την λυτρωτική του θυσία για εσένα προσωπικά;
Μένεις ακόμη φορτωμένος τις αμαρτίες σου, ενώ ο Κύριος Ιησούς τις φορτώθηκε ΟΛΕΣ πάνω του στον σταυρό και περιμένει να το ζητήσεις με προσευχή ειλικρινά για να σε καθαρίσει;

Έλα στον Χριστό, δέξου τον στη ζωή σου, πάρε απόφαση να Τον ακολουθήσεις.
Παραδέξου την αμαρτωλότητά σου, πίστεψε με τη  καρδιά σου στον Χριστό και στη θυσία Του για τις αμαρτίες σου, ζήτα Του να σε συγχωρήσει και πές Του την απόφασή σου να  αρχίσεις να ακολουθείς τον Χριστό και το Ευαγγέλιο στη ζωή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου