Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Μήν έχεις ΑΓΧΟΣ !Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης στον Θεό και τον άγιο Του Λόγο. Εάν πραγματικά πιστεύουμε ότι ο Θεός μάς αγαπά και ενδιαφέρεται για μας, τότε πρέπει να Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως κι ένα μικρό παιδί δείχνει εμπιστοσύνη στον μπαμπά του και στην μαμά του! 
Ό,τι του λένε τα πιστεύει διότι γνωρίζει ότι αυτά που του λένε – οι υποσχέσεις τους σ’ αυτόν ή αυτή – προέρχονται από τους γονείς του που το υπεραγαπούν! Οτιδήποτε του πούνε το πιστεύει διότι είναι απ’ τον μπαμπά του και την μαμά του που θα έδιναν τα πάντα για να το δουν ευτυχισμένο.

Έτσι και με τον Θεό Πατέρα μας! Μας αγαπά τόσο πολύ που θυσίασε τον μονογενή Του Γιο για χάρη μας!
Λέε ο Λόγος Του: «Επειδή, Αυτός, που τον ίδιο Του τον Γιο δεν λυπήθηκε, αλλά Τον παρέδωσε για χάρη όλων μας, πώς και μαζί μ' Αυτόν δεν θα χαρίσει σε μας τα πάντα;» (Ρωμαίους 8:32)
Ο Θεός μας, μας θέλει ευτυχισμένους και χαρούμενους. Δεν μας θέλει να αγχωνόμαστε και να ζούμε μέσα στον φόβο και την κατάθλιψη. Μας θέλει δυνατούς εν Κυρίω για να μπορούμε να ζούμε τη ζωή που προόρισε για μας. Μας θέλει να ζούμε μια νικηφόρα ζωή για τη δόξα Του!

Μας λέει στη Φιλιππησίους επιστολή: «Μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης.   Και η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα διανοήματά σας διαμέσου του Ιησού Χριστού.» (Φιλιππησίους 4:6-7)
Ο Κύριος μας, ο Θεός μας, που μας υπεραγαπά, μας θέλει να μην έχουμε καμιά μέριμνα, καμιά απολύτως, και να μην αγχωνόμαστε για οποιοδήποτε πρόβλημα ή κατάσταση αντιμετωπίζουμε. 

Απλά, μας θέλει να Του τα αναφέρουμε στην προσευχή μας – με ευχαριστία – κι Αυτός τα αναλαμβάνει και μας δίνει τη δική Του ειρήνη που ξεπερνά κάθε ανθρώπινη γνώση ή σοφία. Και πράγματι το κάνει, φτάνει να πιστεύουμε ότι μας άκουσε και ανέλαβε Εκείνος το πρόβλημα μας, το φορτίο μας και τα βάρη μας!
Ο Κύριος πάντοτε είναι πιστός σε όλες Του τις υποσχέσεις και «θα βιαστεί να εκπληρώσει τον Λόγο Του – την υπόσχεση Του – στη ζωή μας!» (Ιερεμίας 1:12)
Απλά ομολόγησε, τώρα, με πίστη, τα ακόλουθα λόγια:


Δεν έχω καμιά μέριμνα! Δεν έχω καθόλου άγχος στη ζωή μου διότι, καθημερινά, στηρίζομαι απόλυτα στον Κύριο μου και τον άγιο Του Λόγο!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου